Zoeken
HomeContactLettergrootte aanpassen
Volg ons via FacebookVolg ons via Linkedin
 

Nieuws

< Informatieavond gemeente Janseniuslaan
25-09-2017 12:17 Leeftijd: 358 dagen

Woonstichting Hulst neemt 23 woningen van Laurentius over


PERSBERICHT

25 september 2017

 

Per 25 september 2017 heeft Laurentius een deel van haar vastgoedportefeuille in verhuurde staat verkocht aan Woonstichting Hulst, een woningcorporatie met het werkgebied in de kern van Hulst. Het betreft 23 woningen en 18 parkeerplaatsen aan de Grote Bagijnestraat en Malburgplein in Hulst.

Laurentius bood de woningen te koop aan omdat deze niet in het kerngebied (Breda en Alphen-Chaam) van de woningcorporatie liggen. Daarnaast versterkt deze verkoop de financiële positie van Laurentius. De woningcorporatie verkent ook de mogelijkheden om andere wooncomplexen buiten het kerngebied in o.a. Vlissingen, Tholen, Goes, Terneuzen, Bladel, Terheijden, Tilburg en Roermond te verkopen.

Beide partijen zijn verheugd dat deze transactie tot stand is gekomen. De verhuur en beheer van deze sociale huurwoningen komt op deze manier in handen van een lokale woningcorporatie.
De huurders zijn inmiddels geïnformeerd over de eigenaarswissel.

De woningen aan de Grote Bagijnestraat en Malburgplein zijn een goede aanvulling op de woningvoorraad van de woningcorporatie. Woonstichting Hulst zegt het aankooptraject in prettige samenwerking met de gemeente Hulst te hebben doorlopen.

Nieuwstad Advies ondersteunde Laurentius als dispositiemanager en ABC Capital als commerciële procesbegeleider. Van der Stap notarissen passeerde de leveringsovereenkomst.