Zoeken
HomeContactLettergrootte aanpassen
Volg ons via FacebookVolg ons via Linkedin
 

Regio

Rust, ruimte en groen

Hulst
ligt centraal in Oost Zeeuws - Vlaanderen, dat met circa 28.000 inwoners dun bevolkt is op een oppervlakte van 35.000 hectare. Rust, ruimte en groen zijn de kernwoorden van dit gebied en Hulst wordt ook wel de Groene Long van Zeeuws Vlaanderen genoemd. Grote steden en voorzieningen liggen op steenworp afstand.
Zoals het Belgisch achterland, waar Antwerpen en Brussel veel te bieden hebben.
In Nederland zijn zowel de Zeeuwse steden Goes en Middelburg als Breda goed bereikbaar. Hulst heeft veel terrasjes,recreatieve voorzieningen en als grote pre, dat de winkels ook alle zondagen geopend zijn.

Haar ligging maakte Hulst al vroeg in haar historie tot een belangrijke strategische plaats.
Tijdens de Tachtigjarige oorlog werden vestingwallen aangelegd, die over een afstand van
3,5 kilometer goed bewaard zijn gebleven. De vesting van Hulst met de historische elementen is één van de trekpleisters voor toeristen. Ook de monumentale Sint Willibrordus basiliek, die midden in de stad ligt en al eens werd uitgeroepen tot de mooiste kerk van Nederland, trekt veel bezoekers.

Hulst ligt middenin een groen polderlandschap en kent in de omgeving veel kronkelige dijkjes, bossen, heide en veel flora en fauna. Het verdronken land van Saeftinghe is een uitgestrekt natuurgebied en het grootste zoutwatergebied van West-Europa. In Saeftinghe, maar ook in het waterwingebied de Clingse bossen, is volop ruimte om te recreëren.

Meer informatie over Hulst                                  

Bekijkt u hier het filmpje van de mooiste Vestingstad van Nederland, Hulst!