Eerste bewoners betrekken een mix van duurzame woningen in Nieuw Hulst

Het nieuwbouwplan Nieuw Hulst krijgt meer en meer vorm. In week 2 en 3 ontvangen de eerste 12 huurders van de 21 huurwoningen die in de wijk zijn gebouwd de sleutel van hun nieuwe huis. Van de 21 woningen zijn er 12 levensloopbestendig en alle woningen zijn zeer energiezuinig.

Naast woningen voor senioren, starters en alleenstaanden zijn er ook woningen voorzien voor gezinnen. Alle woningen zijn ontworpen door VG Architecten uit Sas van Gent en werden gebouwd door Aannemersbedrijf Van der Poel uit Terneuzen.

Renovatie en herbouw
De woningen in Nieuw Hulst waren niet meer van deze tijd en renoveren was niet mogelijk. We weten dat veel mensen, zodra ze wat ouder worden, behoefte hebben aan een woning waar alles gelijkvloers is. Eind 2021 is de bouw van deze nieuwbouwwoningen gestart. “Zo lang mogelijk in eigen huis en wijk blijven wonen. Bij Woonstichting Hulst begrijpen wij die wens heel goed. Door de bouw van levensloopbestendige woningen kunnen we ervoor zorgen dat dit mogelijk is. Bijna alle nieuwe bewoners komen uit de gemeente Hulst,” vertelt Jurgen Pijcke, directeur-bestuurder bij Woonstichting Hulst. 


Duurzame woningen
De verhuurde woningen aan de Vierambachtenstraat en Churchillweg zijn zéér energiezuinig (A+++) en allen voorzien van een warmtepompinstallatie, zonnepanelen en stevige isolatiemaatregelen. Bij de levensloopbestendige woningen bevinden de woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer zich op de begane grond. Bovendien heeft iedere woning een ruime achtertuin. 

Ecologische voortuinen
Waar de woningen voorheen tegen het trottoir waren gebouwd, zijn deze in de nieuwe situatie naar achteren geplaatst. Hierdoor was het mogelijk om meer groen in de straat te creëren. Studio Linda Lavoir heeft een mooi beplantingsplan gemaakt voor de voortuinen. “Nu de voortuinen zijn aangeplant, levert Woonstichting Hulst ook op deze wijze een bijdrage aan een beter milieu”, aldus Jurgen Pijcke.

Volgende fase
Inmiddels wordt alles in gereedheid gebracht voor de volgende fase. Hierbij worden 30 woningen aan de Baljuwstraat en Abdijstraat gesloopt en vervangen door een nieuwe mix van duurzame woningen.

Terug