Herstructurering Nieuw Hulst zorgt voor nieuwe mijlpaal Woonstichting Hulst

Aannemersbedrijf Van der Poel B.V. vangt namens Woonstichting Hulst de herstructureringswerkzaamheden aan in de Churchillweg en Vierambachtenstraat in Hulst. Na deze sloop en nieuwbouw zal 1 op de 5 woningen van Woonstichting Hulst gasloos zijn!

Mijlpaal bereikt
Woonstichting Hulst heeft een ambitieus plan uitgewerkt hoe te komen tot CO2-neutraal in 2050. Jurgen Pijcke, directeur-bestuurder van Woonstichting Hulst: “In ons plan renoveren we woningen waar mogelijk naar gasloos. Waar dit technisch niet verantwoord mogelijk is, is gekozen voor sloop en vervangende nieuwbouw. We zijn al een aantal jaar bezig met uitvoering van ons plan en zijn dan ook enthousiast dat zo dadelijk 20% van ons woningbezit gasloos is.”

Nieuw Hulst
In de Churchillweg en Vierambachtenstraat worden binnenkort 21 woningen gesloopt. “Niet alleen worden de woningen gasloos, maar tevens worden er diverse typen woningen teruggebouwd. Het grootste deel van de woningen zal levensloopbestendig worden uitgevoerd. Hierdoor kunnen wij jongeren, gezinnen en senioren een passende woning bieden. Wij hopen dat hierdoor een leuke, gemixte wijk ontstaat, waar het fijn wonen is”, aldus Pijcke. Het ontwerp van de woningen is van VG architecten in Sas van Gent. Aannemersbedrijf Van der Poel B.V. uit Terneuzen is verantwoordelijk voor de realisatie.

Terug