Korte Bellingstraat 3 Hulst

Gisteren (23 januari 2019) heeft een artikel in BN-De Stem en de PZC gestaan over Korte Bellingstraat 3. De titel van het artikel luidt ‘ZorgSaam sluit onveilig wooncomplex voor mensen met dementie’. Het betreft een pand van Woonstichting Hulst.

 

In het artikel werd aangegeven dat het grootste pijnpunt zit in de ontruiming van het pand bij een calamiteit. Tevens werd aangegeven dat het pand ook niet verder wordt aangepast. ZorgSaam gaat over tot verhuizing van de bewoners naar Antonius in Kloosterzande.

 

De groepswoning is in 2008 gebouwd en in gebruik voor acht bewoners met dementie. Bouwkundig voldoet het gebouw aan de gestelde hoge eisen van brandveiligheid. Het gebouw is onder andere voorzien van 60 minuten brandwerende compartimentering en een brandmeldcentrale. Het is niet zinvol om de brandwerendheid van het pand verder te verbeteren. Dit zal namelijk niets wijzigen aan het gewijzigd inzicht voor het ontruimen van het pand. Woonstichting Hulst zal dan ook geen aanpassingen verrichten.

 

We hopen hiermee duidelijkheid gecreëerd te hebben dat het gebouw aan de veiligheidsvoorschriften voldoet. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer In ’t Groen, manager Vastgoed. Hij is te bereiken via het algemene nummer 0114-372525.

Terug