Zonnepanelen voor huurders binnenstad Hulst

Al in oktober 2015 is Woonstichting Hulst gestart met het plaatsen van zonnepanelen op huurwoningen. De woningen in de wijk Nieuw Hulst aan de Churchillweg waren als eerste aan de beurt.

Als cadeautje voor het 100 jarig bestaan in 2017 van Woonstichting Hulst kregen alle huurders zonnepanelen op het dak van hun huurwoning zonder extra huurverhoging. De woonlasten van de huurders gaan hiermee omlaag en de corporatie dringt het verbruik van energie en fossiele brandstof terug. Gemiddeld heeft het huizenbestand al energielabel B, maar door de zonnepanelenactie verbetert de score nog.

Wat later dan we hadden gewild heeft de gemeente Hulst nu de benodigde vergunning verleend zodat  ook huurders van Woonstichting Hulst die in de binnenstad wonen de beloofde zonnepanelen krijgen. Een installateur begint zo snel mogelijk met het plaatsen van een omvormer. Op de daken komen zes panelen te liggen. De panelen worden geplaatst aan de voorkant van het dak omdat ze dan meer licht kunnen vangen. Huurders in de binnenstad kunnen dan ook nu gaan profiteren van hun verlaat verjaardagscadeau.

Terug