Eenmalige huurverlaging 2023

Misschien heeft u er al over gehoord of gelezen. Dit jaar gaat voor sommige huurders de huur niet omhoog, maar omlaag. De regering heeft hiervoor de wet 'Eenmalige huurverlaging 2023' goed gekeurd. Komt u in aanmerking voor een huurverlaging? Dan ontvangt u hiervan in mei een brief. Wij verlagen de huur naar € 575,03 per maand, exclusief servicekosten. Dit doen we per 1 juli 2023.

Wie krijgt huurverlaging?
U krijgt de eenmalige huurverlaging in de volgende situatie:

  • U woont op 1 maart 2023 in uw huurwoning.
  • Uw huur is op 1 juli 2023 hoger dan € 575,03 per maand.
  • U woont alleen en uw inkomen is lager dan € 23.250 per jaar (of € 24.600 als u AOW krijgt).
  • U woont met 2 of meer personen en uw inkomen is lager dan € 30.270 per jaar (of € 32.730 als u AOW krijgt).

Hoe weet Woonstichting Hulst mijn inkomen?
Wij nemen contact op met de Belastingdienst. Wij vragen hen of u aan bovengenoemde inkomenseisen voldoet. Het gaat om het inkomen uit 2021. De Belastingdienst geeft alleen aan ons door of dit zo is. Wij krijgen geen inzicht in de hoogte van uw inkomen. Dit om uw privacy te bewaren.

Nadat wij contact opnemen met de Belastingdienst, ontvangt u van hen een brief. Hierin staat dat wij uw gegevens hebben opgevraagd. U hoeft hier verder niks mee te doen.

Wanneer verlagen jullie mijn huur?
Het kost voor ons enige voorbereiding om een overzicht te krijgen wie in aanmerking komt. Voldoet u aan de eisen voor huurverlaging? Dan ontvangt u in mei bericht. We verlagen uw huur dan per 1 juli. Voldoet u volgens onze gegevens niet aan de eisen? Dan krijgt u in april een brief dat wij uw huur per 1 juli verhogen.

Mijn inkomen is in 2022 veel gedaald. Krijg ik toch huurverlaging?
Misschien kunt u dan toch nog huurverlaging krijgen. Waarschijnlijk ontvangt u in april wél een brief voor het verhogen van de huur per 1 juli 2023. In die brief leest u dan hoe u bezwaar kunt maken.

Wij vragen u voor nu geduld te hebben en te wachten op een brief in april of mei.

Terug