Signaalpunt tegen Eenzaamheid

Hoe herkent u eenzaamheid? 
Sommige momenten in het leven kunnen leiden tot gevoelens van eenzaamheid. Bijvoorbeeld wanneer iemands partner overlijdt, bij een verhuizing of wanneer iemand met pensioen gaat. Ook verminderde mobiliteit of bepaalde periodes van het jaar, zoals de zomer of de Kerst, kunnen bijdragen aan verhoogde eenzaamheidsgevoelens.

Het is mogelijk om eenzaamheid te herkennen aan bepaalde tekenen en symptomen. Denk hierbij aan een verminderde zelfzorg, lichamelijke klachten, een verlies van vertrouwen in anderen, verdriet, het hebben van weinig sociale contacten en het op afstand houden van mensen.

Het is van belang te weten dat we actie kunnen ondernemen om mensen die eenzaam zijn te ondersteunen.

Meld eenzaamheid: Signaalpunt tegen Eenzaamheid
Kent u iemand in uw omgeving die zich eenzaam voelt of denkt u dat iemand eenzaam is? Deel uw zorgen online bij het Signaalpunt tegen Eenzaamheid of bel hen op 0114 - 684700. Ze verzamelen basisinformatie over de persoon die u wilt helpen en behandelen dit vertrouwelijk. Als het nodig is, nemen ze contact met u op over de situatie. Een specialist van Hulst voor Elkaar neemt de melding in behandeling.

Wat kunt u zelf doen als u eenzaam bent of denkt dat een ander dat is?
Zoek contact, eventueel online, maak een praatje of zoek een activiteit voor de komende tijd. De activiteiten in Hulst vindt u terug in de activiteitenkalender van Hulst voor Elkaar.

Voor jongeren is er JoinUs, een initiatief dat eenzaamheid doorbreekt. Jongeren kunnen zich hier aanmelden.

 

Terug